lunes, 14 de mayo de 2012

La felicitat, una decisió?

Què és la felicitat? Curiosa és la certesa de que tantes vegades ens ho preguntem i, tal vegada, ningú mai ha trobat la perfecta resposta. Perquè, si ens aturem i observem, tampoc hi ha al món dues persones amb una mateixa opinió sobre aquest aspecte de la vida que tant ens paralitza.

Tal vegada el misteri desapareix quan ens atrevim a enfocar-ho des d'una altra perspectiva: Què ens provoca la felicitat? Una pregunta un poc impossible, veritat? Són tantíssimes les coses que són capaces de provocar-nos aquesta sensació... Però, si som minuciosos, segurament tots arribem a la conclusió que el que ens fa feliços és poder gaudir de les delicioses menudeses quotidianes. La nostra ment està entretinguda en donar-li girs als nostres problemes, dels quals molts d'ells són imaginaris.


Així de senzill, així de complex.


Molts, després de passar per aquest pensament, afirmem que ser feliç consisteix a decidir-se, aleshores, per què no som tots feliços? És cert que per a molts la felicitat no és una decisió, ja que aquestes persones, segurament, no veuen el buit que hi ha entre el que succeeix i com es senten. En aquest cas, són cegs. Entre un fet real i la reacció, està aquest buit, aleshores, segons amb quins pensaments l'omplim, ens sentirem d'una manera o d'una altra.


Quan ho aconseguim, quan ens n'adonem de l'existència d'aquest buit, la felicitat està en les nostres mans i no en les de circumstàncies externes. I, una vegada oberta la porta, hem de creuar-la i començar a caminar, és dir, decidir-nos.



Fotografia per: Alba Pellicer Sanchis

No hay comentarios:

Publicar un comentario